טודלרס » הורות » אוכל בריא מתכונים » תמרים ממולאים באגוזים
11.2.2014
תמרים ממולאים באגוזים הם העובדה שקינוח יכול להיות גם פשוט ומהיר להכנה, גם טעים ומתוק להפליא, גם בריא ומזין וגם אסטטי ומזמין לאכילה
חומרים להכנה
תמרים טריים שטופים (איזה שרוצים), עדיפות לתמר מג'הול "מלך התמרים"
אגוזים שאינם טחונים. עדיפות לאגוזים מזינים כמו –
אגוזי מלך
אגוזי ברזיל
שקדים לא קלויים
קוקוס טחון במידה ורוצים להוסיף
הכנה מהירה וקלה
שוטיפים את תמרים
פותחים אותם בסכין, מוציאים חרצן
מכניסים פנימה אגוז מלך או אגוז ברזיל או קוקוס
מניחים בקערה יפה כמות יפה, מפזרים מעט קוקוס טחון מסביב ובתאבון
מומלץ מאוד לנשים בהריון
למה תמרים חייבים להיות חלק מהקינוח השגרתי של כל בית בישראל :
תמרים הם דלי שומן – פחות מ0.5 אחוז ל-100 גרם
נחשפים למעט מאוד חומרים משמרים משלב הגידול ועד שמגיעים לשולחננו
רמות חלבון גבוהות – כ -2.4-5.5. חלבון ל-100 גרם
מכיל סיבים תזונתיים אשר תורמים לתחושת שובע, הפחתת רמת כולסטרול ופעילות טובה יותר של מערכת העיכול
מכיל נוגדי חמצון ברמה גבוה באופן כללי וברמה גבוה משמעותית ממרבית הפירות אחרים כמו תפוח ובננה ושזיף
מכיל מינרלים וויטמינים חיוניים כמו פלאוריד, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ ואשלגן
תמרים מכילים רמות ברזל מאוד גבוהות (0.8-1.6 מ"ג ל-100 גרם) התורם למניעת אנמיה. ביחס לפירות אחרים בתמר יש כמויות גבוהות של ברזל
תמרים ממולאים באגוזים – אם כבר קינוח מתוק אז שיהיה בריא כמו שצריך
בזהירות עם הכמויות, מדובר בקינוח מאוד מאוד בריא וטעים אבל גם משמין.