שניצלים כשרים לפסח הם לא תמיד טעימים. פירורי המצה לא תמיד משאירים את הטעם הטעים של פירורי לחם אמיתיים. ואולם, גם שניצלים של פסח יכולים להיות טעימים מאוד עם מתכון טוב וקראנצ'יות נהדרת. הסוד הוא בטחינת המצות לפירורים והשארת חלק מפרורי המצה גס וגדול ההופך להיות ציפוי מטוגן קראנצ'י וטעים.
שניצלים לפסח
מצרכים
500 גרם פילה עוף טרי
2 ביצים
3-4 שיני שום כתושות טריות
כפית או חצי כפית חרדל
מלח ופלפל לפי טעם (מומלץ חצי כפית – כפית) פפריקה מתוקה לפי הטעם שמן קנולה לטיגון
חבילת מצות שבורות פשוטות שנתחנו במיקסר, חלק במרקם חולי וחלק כשברי מצה קטנים אך גסים. אוהבים טעמים חזקים ופיקנטים יותר בשניצל ? הוסיפו כפית אבקת מרק עוף.
הכנה
להפשיר היטב את העוף – רק שמופשר היטב הבלילה נצמדת מספיק טוב לעוף.
להכין את הבלילה של הביצים, השום והתבלינים.
להכין קערה רחבה עם שברי המצות חלקם במרקם חלק, וחלקם במרקם יותר עבה וגס.
לתבול היטב את השניצל בבלילה ולאחר מכן בשברי המצה. להדק היטב ולהניח על נייר אפיה.
אפשר מיד להקפיא או לטגן בשמן קנולה, 2 דקות מכל צד עד להזהבת שברי המצה. לשים לב לאש להבה וזמן טיגון שאינו שורף את שברי המצה. לההניח על נייר מגבת סופג.
מומלץ לאכול מיד לאחר הטיגון, אחרת מתקשה ופחות טעים.