טודלרס » הורות » אוכל בריא מתכונים » לחם נאן הודי מומלץ
מתכון מנצח לחם נאן הודי
17.9.18
כתוספת למנה ראשונה בארוחת חג, כחלק מארוחה טעימה ומשודרגת… לחם נאן טעים טעים.
לחם נאן הודי מרכיבים:
3 כוסות קמח רגיל (לא תופח)
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כוס יוגורט עשיר (עדיף יוגורט יוני) בטמפרטורת החדר (לא לפגוע בהתפתחות השמרים)
1 כפית סוכר
2 כפיות שמרים
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב חמים
כתוספת על הלחם באפיה למבוגרים (לא חובה)
2 שיני שום כדוש לפיזור על הלחם
עלי קורינדר לפיזור על הלחם
הכנת לחם נאן הודי
מנפים את הקמח הלבן במסננת רחבה לקערה
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. אם חצי יוגורט לא מספיק להוסיף את חצי השני (כך שיהיה יוגורט שלם)
ללוש היטב לכדור אחיד ורך. לשים לב שיוצא גוש רך, לא קשה מדי ולא רך ונוזלי מדי.
לכסות במגבת למשך שעתים לטפיחה
לשטח לפיתות דקות על משטח מקומח קלות (אפשר כפעילות כיפית עם הילדים).
להוסיף שום כתוש ועלים לקישוט וטעם פיקנטי
לטגן במחבת עם מעט שמן זית על אש חזקה צד אחד בלבד של הפיתה למשך חצי דקה דקה עד שמוזהב או עשוי.
לעשות עם כל הפיתות
למרוח בשמן זית בצד השני של הפיתה ולהכניס את הפיתות על נייר אפיה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות פלוס במגש עליון במצב גריל.
שימו לב מכניסים את הפיתות למצב גריל למשך חצי דקה עד דקה וחצי ובודקים כל חצי דקה אחרת ישרפו.
מוציאים מצננים מעט ומגישים עם ממרח טעים (טחינה, חומוס, גבינה…)
איך אפשר להכין לחם נאן בריא יותר, בפחות שלבים וטעים לא פחות
ניתן לוותר על השמרים והסוכר ולהמיר חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא. התוצאה טעימה ביותר ומתבססת על קמח, יוגורט, חלב ומעט שמן זית. העיסה יוצאת מעט רטובה ודביקה את מתמצקת היטב במחבת. ניתן לטגן את הנאן במחבת בשני הצדדים ולוותר על שלב האפיה בתנור. לפזר מעט מלח מעל ולהגיש טרי טרי.
בתאבון !