הבוטנים הטעימות שאתם אוכלים בבית שייכים לקבוצת הקטניות הכוללות בין היתר את השעועית, האפונה והעדשים. שכיחותה של אלרגיה לבוטנים גבוהה יחסית בקרב ילדים. האלרגיה היא תגובה למספר חלבונים המצויים בבוטן. מספיק להיחשף לפירור של בוטן המצוי בתוך חטיף אנרגיה, עוגיה או תבשיל כדי לפתח אלרגיה אצל ילד הרגיש לבוטנים. האלרגיה לבוטנים יכולה להיות כל כך חמורה ומהירה כך שבמקרים החריגים יכולה להתפתח אפילו מהרחת בוטנים . במקרה החריף של האלרגיה היא יכולה להוביל למצב של הלם אנפילקטי. בניגוד לסוגי אלרגיות אחרות כמו חלב וביצים, האלרגיה לבוטנים אינה חולפת או משתפרת עם הגיל ולעיתים אף מחמירה. במקרים בהם התגלתה אלרגיה לבוטנים יש להמנע מאכילת כל חטיף, תבשיל ומזון מעובד או ביתי שעלול להכילם. יש להודיע לכל הסביבה המקצועית המקיפה את הילד בנוגע לאלרגיה לבוטנים ולהקפיד על תזונה מבוקרת בה נבדקו מרכיבי מזון הילד.