למה כשיש ירידת מים (עם צירים חלשים) ממליצים על מעבר לידה ומתן זריקת זירוז גם כהיולדת אינה מרגישה צירים ? אישה שמגיעה לחדר מיון נשים בחודש תשיעי עם ירידת מים (ללא צירים או עם צירים חלשים שלא מתפתחים) פעמים רבות מקבלת המלצה לקבל זריקת זירוז . זריקת אוקסיטוצין. זריקה זאת נועדה לגרום להתכווציות של הרחם, הצירים, שיובילו בהדרגה לפתיחה הרצויה של הנתיק עבור הלידה.
מה הרציונל של הרופאים להמליץ על זריקת זירוז כשהלידה אינה מתקדמת והתרחשה ירידת מים ? מהניסיון של רופאים רבים נשים שמגיעים עם צירים חלשים ובעיקר כאלו שהמתינו 10-24 שעות ולא חשו בהתפתחות הצירים צריכות זריקת זירוז. במקרים רבים צירים אלו אינם מתפתחים לצירים חזקים ותדירים שיובילו לפתיחה הרצויה ולכן נדרש הזירוז.
במצבים של ירידת מים סבורים הרופאים כי היות וצוואר הרחם פתוח הוא מקור לזיהומים חיידקים. המתנה ארוכה מדי להתפתחות צירים ספונטים עלולה לגרום להתפתחות מצה חיידקים שיעלה לרחם ויפגע בעובר.
הרופאים ממליצים שלא להמתין 24-48 שעות מרגע ירידת המים להתפתחות צירים גם מתוך החשש להתפתחות מחלה בשם chorioamnionitis. מחלה של זיהום קרומי השפיר ושעלולה לסכן את האם והעובר.