סופלה הוא סוג של מאפה המורכב מבצק אורירי וחלבוני ביצים מוקצפים. הסופלה יכול להיות מתוק או מלוח. כמאפנה מלוח יכול להכיל גבינות ותבלינים וכמאפה מתוק מכיל לרוב שוקולד, וניל או לימון וסוכר.
סופלה בהריון תיאוריה ומציאות סופלה אמור להיות קינוח שעבר אפייה ולכן בתיאוריה ניתן לאכול אותו בהריון. ומה לגבי המציאות, כשקונים סופלה לא באמת יכולים לדעת עד כמה הביצים אפויות היטב ויכול להיות מקרים בהם הטבח יוציא את הסופלה לפני אפיה מלאה. במרבית המקרים הביצים כבר אפויות כך שלא יקרה כלום ואולם, תמיד יש סיכוי קטן שחלק לא יהיה אפוי מספיק ויכיל חיידקי ביצים. זאת הסיבה שבפועל כדי להמנע מקינוחי ביצים שלא ברור האם נאפו היטב (בטמפרטורה גבוה/מספיק זמן) או כאלו שעברו הקפאה וקירור ללא אפייה. אם את מתלבטת ואינך בטוחה לגבי איכות האפיה ומידת בטיחות המרכיבים, העדפי קינוח אפוי אחר.
רוצה לאכול סופלה בהריון ? הכני מאפה קאפקייק ביתי והוסיפי אל תוכו קרם שוקולדי.
בישול ביצים בתקופת ההריון ככלל חשוב לוודא שביצים מבושלות היטב. גם בעת הכנת ביצה במחבת חשוב לטגן עד שהחלק הלבן והצהוב הופכים לנוקשים. מומלץ לטגן ביצים 2-3 דקות בכל צד במחבת סגור עם מכסה ולבדוק שאכן כל החלקים נוקשים. יש להמנע מאכילת מזונות המכילים ביצים שנאפו חלקית אלא אם הביצים מפוסטרות.