טודלרס » הריון » שבועות להריון » שבוע 8 של הריון
26.7.2013
שבוע שמיני להריון , איזה חודש זה ?
מה זה שבוע 8 להריון ? לפי הספירה המקובלת מדובר בשבוע השמיני מתחילת הוסת האחרונה שלך. שבוע שמיני להריון הוא אמצע החודש השני להריון.
התפתחות העובר
בשבוע שמיני להריון צורתו של העובר בבדיקות האולטרסאונד ברורות הרבה יותר. ניתן לראות את ראשו הגדול, גפיו (הזרועות והרגלים) שמתארכות ואיזורי המרפק והברך שנוצרו ומאפשרים את כיפוף המפרקים. ניתן להבחין בעניו המכוסות בעור ובפיו. בבדיקת האולטרסאונד ניתן לראות את פעימות ליבו של העובר (נקודה מנצנצת בגופו של העובר).הזנב הקטן הראשוני שהיה לעובר הולך ונעלם.
אורכו של העובר שבוע 8 להריון : 1.6 ס"מ, אורכו מראש לעכוז 1.5 ס"מ ומשקלו 1.5 גרם.
גובה הרחם : 8 ס"מ
יומן בדיקות הריון
מומלץ לשבת עם ניירת הבדיקות שקיבלת מהרופא ולקבוע תורים (דרך מערכת זימון תורים של הקופה ) לבדיקות הבאות:
בדיקות גנטיות – מבוצעת בסניפי הקופות או בתי החולים
שקיפות עורפית (נקבע לשבועות 11-13) אצל רופא אולטרסאונד מומחה (מצריך הפניית רופא) סקירת מערכות מוקדמת (שבועות 14-16 להריון) אצל רופא אולטרסאונד מומחה (מצריך הפניית רופא)
על פי גיל ההריון יוכלו נותני השירות לקבוע לך תור לשבוע המתאים.
התורים מתמלאים במהירות ולכן כדאי לקבוע תור מוקדם.
בדיקות לרופאים מומחים (מעקב אצל רופא אינדוקרינולוג במידה ואת סובלת מבעיות תפקוד של בלוטת התריס לדוגמא), רופאי משפחה (ניתור בעיות סכרת) וכד'
איך את מרגישה ?
אם את ברת מזל אינך מרגישה דבר. רוב הנשים ירגישו בחילות במהלך היום, שינויים בסוגי המזון אליהם נמשכות, שינויים ברמות התאבון, רגישות מוגברת לריחות ועליה קלה במשקל (שלא בהכרח נראת לעין).
החזה ימשיך לתפוח ולהיות רגיש ללחצים.
בגדים צמודים ירגישו פחות נוחים נוכח מותנייך המתרחבים והרחם הגדל (וכעת כגודל אשכולית). מומלץ לזנוח אותם לטובת בגדים משוחררים שאינם לוחצים על הבטן.
לפעמים יתכנו התפרצויות בכי או כעסים שלא מתרחשים בדרך כלל. כשההורמונים סוערים הרגש לעיתים סוער הרבה יותר.
עור הפנים גם לא תמיד נראה במיטבו. פצעי אקנה עלולים לפרוץ נוכח סערת ההורמונים שבגופך. השתדלי לנקות את העור השמנוני היטב , להמנע ממגע מיותר לשתות הרבה ולהמנע מאוכל שומני.
ישנם נשים שיחוו בשבועות אלו עייפות מוגברת. מומלץ לזרום עם דרישות הגוף ולנוח יותר כשצריך.
מה כדאי לעשות ?
אם טרם הלכת לרופא, פני לרופא הנשים שלך כדי שיערוך בדיקות לחץ דם, אולטרסאונד (לקביעת תקינות ההשתרשות, קביעת גיל ההריון) ומתן רשימות בדיקות לשבועות הבאים.
אם את לא מרוצה מרפא הנשים שלך חפשי רופא נשים טוב ללווי ההריון (עדיף דרך המלצות). זה הזמן להפתר מרופא חסר סבלנות או בלתי מקצועי ולחפש רופא מקצועי וקשוב. רופא שתרגישי בנוח להתייעץ עמו בכל נושא ולעבור אצלו את הבדיקות. מומלץ לבחור רופא שיש אצלו אולטרסאונד ומידת זמינותו מתאימה לך ומיקומו הגאוגרפי מתאימה לך (את עומדת לבקר אצלו מדי חודש בחודשו).
לבצע בדיקות גנטיות אם לא ביצעת אותם עד כה.
להמשיך ליטול חומצה פולית על בסיס יומי
לדאוג לתזונה בריאה – ללא עישון אלכוהול ומיעוט קפאין (אם אפשר להימנע ולעבור לתה ירוק).
אם אי אפשר לא לעבור מכסה.. ראה מחשבון קפאין
לשמור היטב על היגנה (באמצעות נטילת ידיים ו..) כדי להימנע מ.. מחלת נשיקה.
לשבת עם הניירת ההבדיקות שקיבלת מהרופא ולקבוע תור (דרך מערכת זימון תורים של הקופה ) לבדיקות גנטיות ובדיקת שקיפות עורפית (נקבע לשבועות ………).
במידה ואת חשה בחילות – לאכול ארוחות קטנות ותחופות (ראי המלצות נוספות לבחילות בוקר)
להשתמש בחזיות נוחות שאינן לוחצות על החזה התפוח והרגיש.
אם אין לך ביטוח רפואי משלים בקופת החולים, זה הזמן לחתום על חוזה ולבצעו. הידעת ?הזכאות להנחה בבדיקות הריון תינתן באופן מיידי ללא תקופת המתנה. אם יש לך ביטוח בריאות משלים או ביטוח בריאות פרטי או שניהם זה הזמן לבדוק את הכיסויים שנותנים הביטוחים לבדיקות השונות שתבצעי במהלך ההריון.
לקריאה על בדיקות ההריון לחצי מטה על הלינק הבא:
האם מותר לעשות כפיפות בטן במהלך ההריון
בדיקות במהלך הריון
תזונה בהריון