טודלרס

הכנה נפשית ללידה קלה

איך להכין את עצמך ללידה

15.10.2013
הכנה נפשית ללידה קלה
מאת : נעה בן דוד
מנהלת ומנחת סדנאות וקורסים של מרכז בראשית – הכנה וליווי בלידה שתאפשר לך להגיע במיטבך ללידה
0506045000
www.noab.co.il

הבחירה להגיע רגועה ושמחה ללידה
"וספרתם לכם" זו הדרכה לחיים המחייבת כל אדם פרטי לספור ולהתכונן. לא לקחת דברים כמובן מאליו ולחכות שהזמן יחלוף אלא לנצל את הזמן , לספור כל יום לקראת היעד כי היום הזה הינו הזדמנות ללמוד, לתרגל, לחוות ולרכוש כלים ומיומנויות שיביאו אותך אל היעד בבטחוןן, בשמחה. בידיעה שאת החלק שלך עשית.  המצווה בספר ויקרא כג מתייחסת לספירת שבעת השבועות מהקרבת העומר ועד להקרבת שתי הלחם אז חוגגים את מתן התורה בחג השבועות.המצווה הזו מלמדת אותנו שכל דבר משמעותי דורש ספירה והכנה. הספירה מאפשרת לנו לשים לב לחשיבות הרבה שבדרך.בספירת העומר, אם שכחת לספור יום אחד – איבדת את היכולת לברך על הספירה בהמשך. כי כל יום הוא קומה במגדל שמכין אותך ליום הבא, כמו שכל שלב התפתחותי בחיי התינוק חיוני לגילוי השלב הבא. נשים דתיות מורגלות בספירה ובבדיקה במשך שבעה ימים לקראת הטבילה. ספירה זו מפתחת את המודעות לכוחו של כל יום כחלק ממהלך שלם, כחלק מתקופה משמעותית שמכינה אותנו לקומה הבאה בחיים. ביהדות, יש לזמנים השונים כוח מיוחד וקדושה מיוחדת, כדאי לנו להתכונן אליהם כדי למצות מהם את מרב השפע.למשל, כדי לזכות בחירות בפסח, עבדנו קשה. זאת התשובה שלי לשאלה למה צריך להתכונן ללידה, הרי ממילא התינוק יצא בסוף. איננו מסתפקות בכך שגופו יצא. אנו משתדלות ללוות גם את רוחו ואת נפשו בשמחה ובאמונה. ההכנה ללידת העובר מכינה גם אותך להיות לאם לנשמה זו.

הבורא נתן לנו במתנה תשעה חודשים, הזמן המדויק מותאם לכל עובר ולכל אמא בהתאם להכנה שהם זקוקים לה. מהלך תקופה זו הוא הדרגתי: בשלב הראשון, שינויים ומחושים בגוף מבשרים על הפריית הביצית; אחר כך, יש תחושת צמיחה וגדילה פיזית; בשלב הבא, אפשר לחוש בתנועות עובר קלות; רק לאחר מכן ניתן לחוש באברי גופו של העובר הבולטים מהבטן. התפתחויות אלו הן למעשה שובר חינם, שניתן לך ישירות על ידי הבורא, לקורס הכנה ללידה ולהורות. הן הזדמנות להתחבר בהדרגתיות לכוחות הגוף והנפש שבך, לעובדת היותך לאם לנשמה חדשה. תשעת החודשים הם זמן יקר לדבר בו עם העובר ולהתחבר אליו. זמן להתפלל עבור התפתחותו ועבור התפתחותך כאם לו. זמן לקבל בו בהדרגה את ההיריון, להתכונן בו בהדרגה לקראת הלידה. כדאי להיעזר בתכנים קיימים – ספרים, אינטרנט, קורסים וסדנאות – כדי להעצים את התהליך הזה. ראשית, בררי מה חסר לך ומה את מצפה לקבל בקורס או בסדנה. בהתאם לכך נסחי שאלות ובררי עם המדריכה שאכן צרכייך יקבלו מענה.

אבני הבסיס שמומלץ לכל אישה לחצוב ולשייף לקראת הלידה הן:

חיפוש תשובות לשאלות שעולות בך – הרשי לעצמך להקשיב לתהיות ולחששות העולים בך ולחפש תשובות שיספקו אותך. רכשי לעצמך את הידע הנצרך להתמודדות בלידה. הנושאים המרכזיים שתידרשי להם הם: הבנת שלבי הלידה, התמודדות עם כאב בלידה, התערבויות רפואיות ואלטרנטיבות טבעיות, המצוי והרצוי בהיריון, בלידה, בהנקה ובהתאוששות מלידה.

הכנת הגוף ללידה –תזונה, שימוש בתוספים, תרגול ועיסוי שיקלו את הלידה.

לימוד נשימות יעילות ותרגול שלהן – שימוש מיטבי בריאות, ניצול יכולת הנשימה הטבעית לצורך הרפיה ולצורך סיפוק החמצן הדרוש לשרירים ולעובר.

הכרת אפשרויות לתנועה בזמן צירים ולידה – התנועה הוכחה כמקצרת את משך הלידה הראשונה בשעתיים וחצי בממוצע. מאחר שרובנו לא מודעות מספיק לגוף בכלל ולאגן, שבו העובר מתברג, בפרט, כדאי לערוך היכרות עם גופך ולתרגל את התנועות המתאימות.

הכנת הזוגיות לקראת התפקידים הנוספים ולקראת השינוי – תקשורת, תכנון, תיאום ציפיות והכרת האתגרים הצפויים. ההכנה המשותפת תסייע גם לבעלך להיות לאבא תומך ושותף ותסייע לזוגיות שלכם על ידי התמודדות נכונה עם הרחבת המשפחה ועל ידי צמיחה משותפת.

מודעות לכלים נפשיים ורוחניים הנמצאים בארגז הכלים שלך – ההתמודדות בלידה דורשת ממך ניצול כל המשאבים שבך. חשוב לפתח את הקיים ולהעצים אותו, כמו: כוח התפילה, חשיבה חיובית, הרפיה, וכדאי להכיר כלים יעילים נוספים כמו שיטת ימימה ללידה.

 כיום מתקיימות סדנאות וקורסים רבים שמטרתם לאפשר לך לנצל את תקופת ההריון במקסימום כך שתוכלי להגיע אם ארגז כלים מלא וגדוש. הכלים והידע שתרכשי בהכנה ללידה ישמשו אותך, בעזרת ה', גם באתגרי ההורות ובמהלך החיים ובכלל.