טודלרס » הריון » בריאות במהלך הריון » טיפולי בריאות במהלך הריון » לק בהריון
7.6.2016
דוח ארגון הסביבה האמריקאי מתריע – כמעט כל תכשירי הלק שנעשה בהם שימש כיום מכילים חומרים רעילים שחודרים לגוף דרך העור שסביב הציפורן. טרנדים יכולים להגיע ולחלוף אך נראה שהלק תמיד נשאר באופנה. נשים רבות צעירות ומבוגרות מורחות לק באופן קבוע על ציפורני הידיים והרגליים. האם הן מודעות לסכנות שבדבר ? לא בטוח. המחקרים האחרונים שבדקו את השפעות מריחת לק נקשרו לשיבושים הורמונים ובעיות רפואיות , הפלות, לידת ילדים פגועים, השמנה, בעיות נשימה והתפתחות מחלות עור וסרטן.
את הריון ? מתכננת הריון ? המנעי ממריחת לק. מריחת לק בהריון מסוכנת
מריחת לק בהריון ובכלל – מסוכנת
דוח חדש של הארגון האמריקאי להגנת הסביבה טוען כי לקים מכילים חומרים כימיקלים להם סכנות לרעילות. במחקרים שנערכו בארה"ב נמצאו חומרים רעילים רבים. מחקר שנערך על ידי הארגון האמריקאי להגנת הסביבה ואוניברסיטת דיוק שבארה"ב מצא כי חומר הנקרא – Tripheny 1 phosphat הינו חומר שמשבש את הפעילות ההורמונלית ואשר נעשה בו שימוש בתעשיית פלסטיק ותעשיית חומרי מונעי בעירה. החומר חודר לגוף באמצעות הלק ומצוי ביותר משלושת אלפים לקים שונים. מחקר שנערך על 26 נשים לאחר שמרחקו את ציפורניהם בלק בדק ומצא את קיומו של החומר בדם. המחקר בדק באיזה דרך נספג החומר בדם. תחילה בדקו את מריחת הלק על ציפורנים מלכותיות כאשר המשתתפות לבשו כפפות. לאחר מכן נבדקה השפעת מריחת הלק על הציפורנים האמיתיות של הנבדקות. במחקר נמצאה כמות נמוכה של החומר הרעיל בדם המשתתפות שעליהם הוצמדו הציפורנים המלאכותיות המרוחות בלק, במקביל נמצאה רמה גבוהה יותר של החומר כאשר הלק נמרח ישירות על ציפורני הנשים. החוקרים הניחו כי החומרים הרעילים אינם חודרים לגוף דרך הציפורניים אלא דרך העור שסביב הציפורן. עוד נמצא במחקר כי החומר הרעיל עלה לרמה הגבוהה ביותר בדמם של הנשים לאחר עשר עד ארבע עשרה שעות מרגע מריחת הלק, פי שבע בהשוואה למצב שלפני מריחת הלק.
לא מסתפקת במידע הזה כדי להפסיק למרוח לך ?
במחקרים שונים נמצאו שלושה חומרים בלק שזכו לכינוי שלושת הרעלנים היות ונוכחתם נקשרת לבעיות בריאות חמורות:
דיבוטיל פטאלאט- חומר המקנה ללק גמישות ומקל על המריחה. באוסטריה נקבע חומר זה כרעיל עבור מערכת הרביה ויצרנים המשתמשים בו מחויייבים לציין על האריזה כי הוא עלול לגרום לנזק לעוברים ולפגוע בפוריות האישה. החל מיוני 2016 יאסר השימוש בחומר הנ"ל בתעשיית הקוסמטיקה שבמדינת אוסטרליה. בארצנו נכלל חומר זה ברשימת החומרים האסורים בתכשירים קוסמטים, יחד עם זאת לא ברור האם מצוי או לא מצוי בלקים הנמכרים בארץ
מתיל בנזן – חומר המקנה ללק מראה חלק ומבריק. משרד הגנת הסביבה שבארה"ב מצא כי החומר עלול לגרום לפגיעה בפעילות הכליות, בעיות קוגניטיביות ופגיעה בעובר במהלך ההריון.
פורמלדהיד – חומר המשמש לייבוש הלק. מדובר בחומר בעל חריפות גבוהה המשמש לשימור גופות אשר בשנת 2012 הוגדר בארה"ב כחומר מסרטן. החומר יאסר לשימוש בתעשיית הקוסמטיקה החל משנת 2016. בארץ החומר מותר לשימוש כמחזק ציפורניים עד לריכוז של חמש אחוז וכמשמר לק עד לריכוז של 0.2 אחוז. משרד הבריאות הישראל טרם קיבץ החלטה לאסור על שימוש החומר בארץ.