מאיזה גיל אפשר לתת לתינוק כבד הגישה המתירה מדברת על מתן בשר כבר בגיל חצי שנה , המחמירים טוענים כי כדאי לדחות את מתן הבשר לגילאים קצת יותר מאוחרים גיל 8-12 חודשים. כמו כל מזון חדש, יש להתחיל בטעימה קטנה של כפית עד שתי כפיות למשך 3 ימים ולראות את ההשפעה על התינוק. אם התינוק מגיב למזון בצורה טובה (אינו מפתח אלרגיה ומביע עניין באוכל זה) ניתן להמשיך בחשיפה הדרגתית.
מאיזה גיל אפשר לתת לתינוק כבד השאלה מאיזה גיל כדאי לתת כבד פחות חשובה מהשאלה האם כדאי לתת לתינוק כבדים מהסיבות הבאות איברים פנימיים מכילים רמת שומנים מאוד גבוהה ולכן לא בריאים בכבד ישנם כמויות גבוהות מאוד של ויטמין אי שיכולות לגרום נזק ברמה גבוהה בגוף איברים פנימיים נוטים לצבור מתכות, הורמונים וחומרים מסוכנים שלא ברור מה השפעתם על גופו של התינוק למרות הערכים הגבוהים של הברזל עדיין ניתן לקבל את ערכים תזונתים אלו ממזונות חלופיים שספיגתם בגוף גבוה יותר ואליהם לא נלווים רמות שומן ומתכות. טחינה, בשר הודו, פטרוזליה, קינואה הם חלק מהרשימה של המזונות הבריאים יותר שמהם ניתן לקבל ברזל.
ההמלצה היא להמנע ממתן איברים פנימים ולמצוא חלופות בריאות יותר. אם אתם מעוניינים ואתם משפחה של אוכלי בשר המנעו ממתן כבד בתדירות העולה על פעמים בשבועים והתייעצו עם אחות טיפת חלב ביתרונות והחסרונות של חשיפה זאת.