טודלרס » גיל שנתיים פעוטות » תזונה ואכילה גיל שנתיים » שבעת מזונות על לפעוטות בגיל שנתיים
13.5.2013
מזונות על” הם שמות למזונות שיש להם תועלת בריאותית בטווח רחב. למזונות שתקראו בכתבה זאת יש השפעה תזונתית חזקה.
השורה התחתונה? אפילו אם תוכלו להגניב סוג אחד של מזון כזה לצלחתו של ילדכם, עשיתם דבר טוב- וכך תתחילו לפתח בילדכם הרגל אכילה שיעזרו לבריאותו למשך כל חייו.
אבוקדו
זהו הפרי היחיד עם שומן חד אל רווי "טוב" שיכול להוריד את השומן "הרע"
LDL כולסטרול, שיכול להזיק ללב. האבוקדו הוא גם מקור מעולה של סיבים נספגים שיכול למנוע עצירות. כמו כן יש בו גם הרבה ויטמין E שמדענים חושבים שיכול למנוע סרטן. נסו למעוך אבוקדו עם מעט מיץ לימון . שלבו את האבוקדו בארוחת הבוקר או הערב של הפעוט.
אוכמניות
האוכמניות מלאות בויטמינים, מינרלים, ונוגדי חמצון ( חומרים שלפעמים מאיטים את שחרור הכימיקלים ע"י הגוף, שמזיקים לתאי הגוף). האוכמניות עשויות להוריד את רמת הכולסטרול, לחדד את הזיכרון, וגם להלחם בסוגי סרטן מסוימים. הפירות הקטנים האלו בין אם הם טריים או מוקפאים תועלתם הבריאותית גדולה. אפשר להכין מהם פנקייק, עוגיות,ועוגות בראוניס.
אוכמניות בר, או אוכמניות מוקפאות הן בין המזונות הרבגווניים העשירים בחומרים מזינים שאתם יכולים להסתיר אותם בצלחות של ילדכם.
שיבולת שועל
זהו אחד מהדגנים המלאים שמונע את עליית הסוכר בדם לרמות מסוכנות.
אכילתו גורמת להרגשת שובע לאורך זמן, ועוזרת לגוף להתפטר מהכולסטרול הרע. הם מכילים סיבים שנותנים אנרגיה להרבה זמן. רצוי לבשל את שיבולת השועל בחלב ולא במים, ולהוסיף אוכמניות כדי להתחיל את היום בצורה מאוזנת יותר מבחינה תזונתית
דג סלמון
זהו דג של מים קרים שמכיל שומן בריא שנקרא אומגה- 3 שעשוי להקטין את הסיכון לחלות במחלות לב. כמו כן מרכיב המזון הזה משפר את מצב הרוח ומונע אבוד זיכרון. הסופרת גניפר ישרלו מציעה לתת לילדים מנות של דג סלמון בר כדי לעזור לגופם להקטין את החשיפה שלהם לרעלים כמו עופרת וכספית. גם מבוגרים אוהבים לאכול רצועות סלמון שאפויות בצורה קלה.
קחו חצי קילו של פילה סלמון וחתכו אותו לרצועות. הטבילו קלות בביצה, ואחר כך בפירורי לחם וחתיכות תירס וקצת גבינת פרמזן,מלח, פלפל, פפריקה, ושום ואבקת בצל. בשלו באש בינונית במחבת משומנת קלות.
תרד
התרד הוא מקור מצוין של ברזל, סידן, חומצה פולית, וויטמינים A ו-C . כולם טובים לבניית העצמות ולמוח. לירק מגוון זה, יש טעם עדין והוא מתבשל במהירות. הוסיפו לסיר רותח מעט מהתרד, ערבבו, שיפכו אותו לתוך מיץ עגבניות, ושימו אותו בתבניות.
בטטות
בבטטות יש ויטמינים B,C ו-E, כמו גם סידן, אשלגן, וברזל. הם גם עשירים בפחמימות מורכבות וסיבים, שעוזרים לעיכול. הבטטות טובות למניעת ירידת סוכר פתאומית, תודות לפחמימות המורכבות שבהם. הם מוסיפים מעט מתיקות למאכלים כמו חטיפים ועבדים על מניעת החומציות של עגבניות שחלק מהילדים לא אוהבים בתוך רוטב פסטה.
יוגורט
היוגורט עשיר בסידן והוא מקור טוב לחלבון, ועוזר לבנייה של עצמות חזקות ושיניים. הוא עוזר לעיכול ונלחם נגד חיידקים רעים במעיים. קנו יוגורט פשוט דל שומן והוסיפו לו את הפרי הטרי או הקפוא (במקום לקנות יוגורט עם פירות) בדרך זו אתם תמנעו את הסוכר שיש ביוגורטים ממותקים.