אוהבים פסטה וגבינות במשפחה ? נשארתם עם שאריות פסטה מאתמול וקוטג' שמחר כבר יפוג תוקפו ? זה הזמן להכין פשיטת פסטה וגבינות שהילדים יזללו וגם אתם
מרכיבים: גביע קטן של שמנת חמוצה גביע קטן של גבינה לבנה או גבינת קוטאז' 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה 100 -150 גבינה מלוחה או צפתית מגורדת היטב תלוי כמה אתם אוהבים מליחות 250 גרם פסטה מבושלת 2 ביצים 1 כפית אבקת מרק פטריות 1 כפית מלח רבע כפית פלפל שחור
תהליך ההכנה
מבשלים את הפסטה עד לעשייה ומסננים מהמים מגרדים ומפוררים את הגבינה המלוחה מערבבים את הגבינות, השמנת והביצים בקערה, מוסיפים תבלנינים ומערבבים היטב. משמנים תבנית במעט שמן פורסים עליה שכבה פסטה מעורבבת עם גבינות. אפשר להחליט שדווקא החלק של הגבינות למטה והפסטה למעלה לצריבה קלה. אופים כחצי שעה או עד להזהבה בחום של 180 מעלות.
מה עוד אפשר להוסיף לשדרוג: בצל מטוגן מ1-2 בצלים שכבת פירורי לחם לכיסוי עליון או ערבוב עם הבלילה. תוספת של גרעיני תירס קופסת פטריות טריה או משימורים.
מומלץ לצנן ולאכול לאחר התקררות קלה והתמצקות אך אפשר גם לפני. מומלץ להגיש לצד ירקות חתוכים או סלט טרי בתאבון !