טודלרס » גיל שלוש » תזונה בגיל הרך » ממתק בריא לילדים
11.2.2015
החל מגיל שנה וחצי כשהילד מתחיל ללכת לגן, מתחיל לדבר משפטים קצרים, קרוב לודאי שאת תשמעי את המילים במבה, שוקולד, עוגיה או עוגה. הילד רוצה משהו מתוק בעיקר כי מקבל או רואה ילדים אחרים אוכלים מתוק וגם לו מתחשק. אז מה עושים ? אם נמנע מהילד הוא ירצה הרבה יותר ונשיג את התוצאה ההפוכה ואם ניתן יותר מדי נוביל לרמות סוכר גבוהות ,השמנה והרגלים בעיתיים.
ממתק בריא לילד זאת אפשרות. זה לא חייב להיות גלידה או חטיף, אם משנים תפיסה, המתוק יכול להיות הרבה דברים שיש בהם גם קצת או הרבה בריאות ופחות סוכר, שומן, מלח וחומרים מלאכותיים.
שאלו אחד עשרה אימהות , פריקיות של אוכל בריא, מה המתוק שהם נותנות לילדיהם והינה התשובות שקיבלנו…
לילך מרעננה – אני חסידת מזון על. אני קונה בקיץ גלידה של פירות טבעיים ומפזרת עליה זרעי צ'יה או ספירולינה. ככה אני יודעת שהילד גם אכל מתוק וגם קיבל לגוף משהו מזין.
עדי מהוד השרון – הבן שלי מאוד אוהב מעדני חלב, אז אני מביאה לו מעדן חלב לבן , 3 אחוז סילאן עם כפית סילאן, טוחנת ומוסיפה למעדן ג'וגי ברי והוא אוכל ומאוד אוהב.
תמי מחיפה – אני פשוט קונה ממתקים פשוטים בחבילות מאוד קטנות כמו ביגלה אפוי דל נתרן שטובלים בגבינה לבנה 5 אחוז או במבה שזה דווקא טוב נגד אלרגיות לשקדים. אם נותנים בשקית קטנה ובוחרים את החטיפים הטובים יותר זה לא נורא בכלל. הכי חשוב לא להתפתות לקנות את החבילות הגדולות גם אם המחיר שלהם זול יותר. צריכים תמיד בחטיפים שיהיו קטנים כדי שיהיה להם התחלה וסוף ברורים. למדתי את זה מהדיאטנית שלי ואני מיישמת גם על הילדים.
נועה מרחובות – בקיץ אני מכינה עם הילדים שלגונים. אני משתדלת להכניס בשלגונים פירות קפואים כמו אוכמניות, חלב וכמה שפחות סוכר. לפעמים אני מכניסה גם מעט יוגורט וזה יוצא ארטיק או קרטיב ממש טעים. מבחינת קלוריות בטוח שזה לא משמין כמו הארטיקים או הקרטיבים בחנות והילדים מתים על פעילות הכנת שלגונים. הגדולים גם למדו להעריך אותי שאני שומרת על הבריאות והמשקל שלהם.
ליאת מטבריה – אני מכינה עם הילדים כדורי שוקולד. בפנים אני טוחנת קקאו גולמי, שקדים, צימוקים, אוכמניות, טחינה, קווקאר, דבש או סילאן תמרים וזה יוצא מעדן עם הרבה בריאות. כמובן שאני ממיסה שוקולד רגיל אבל עדיין יש הרבה בריאות בכדורים. מרגישים שזה בריא יותר ולא תעשייתי כי אחרי כדור שוקולד אחד אין את הצורך המידי לקחת עוד אחד.
אלונה מראשון לציון – אני הצלחתי להרגיל את הילדים שלי לאכול פירות כממתק. ענבים, אבטיח, ואפרסקים בקיץ ובחורף פרות הדר. לפעמים אנחנו גם עושים שייק טעים ומוסיפים להם קצת חלב וגלידה. הם אוהבים שייק בננה וכמה קוביות שוקולד כקינוח.
לימור מבאר שבע – אני לומדת עכשיו להכין חטיף גרנולה שהוא טעים גם לנו וגם לילדים. אני שנה שם גרנולה בסיסית, צימוקים, סילאן תמרים ושקדים. יש מלא מתכונים ברשת ואפשר גם להכין עם הילדים.
טליה מקרית טבעון – אני משתדלת שבמתוק שאני נותנת לילדים יהיה חלבון. אני מעדיפה תמיד לתת מעדן חלב לבן ולהוסיף לו טיפת דבש או סילאן או לעשות עוגת גבינה לא מאוד שמנה. לפעמים אני גם חותכת פלחי תפוח, מפזרת עליהם קינמון ומחממת קת במיקרו או מקפיצה במחבת, זה יוצא מעדן.
רותי מירושלים – אני חושבת שהכל מתחיל בבית מחינוך לאוכל בריא. אם מגיל צעיר מסבירים להם מה בריא ומה לא ונותנים להם אוכל בריא ומאוזן הם לא ירצו לאכול שטויות. קינוח מתוק אחרי האוכל צריך להיות פרי, מעדן או חטיף בריאות שמכינים בבית כי החטיפי בריאות שקונים בחוץ לא רק שהם לא בריאים הם גם גורמים לילד לרצות עוד ולהשמין. זה גם מלא בצבעי מאכל.
יעל מנס ציונה – אני חושבת שבקיץ אפשר להכין או לקנות לילד שלוק או קרטיב אננס. זה הרע במעוטו כי זה בעיקרון מים וסוכר. זה עדיף לדעתי מכל הדברים האחרים. אני קונה בשבוע כמה קרטיבים והילדים יודעים שזה המתוק שלהם אחר הצהריים.
ורד מרחובות – אני אוהבת מאוד חלבה איכותית. אני יודעת שיש בזה המון שומן אבל יש גם חלבון. במנה של 40 גרם חלבה יש 5 גרם חלבון ו10 גרם שומן. זאת כמות יפה לילד ובגלל שהילדים שלי לא אכלנים טובים אני מעידפה שעם כבר שומן אז שיקבלו חלבון איכותי. גם בממרח שוקולד של אחווה שיש בו בערך 40 אחוז טחינה אני משתמשת כמתוק לעוגות. יוצא מאוד טעים.
לסיכום, רצוי להרגיל ילדים כבר בגיל הרך למתוק במידה, אחרי הארוחה ורצוי שיהיה בו גם קצת בריאות אם אפשר. ככל שנרגיל את הילדים לטעמים המתוקים הפשוטים והבריאים יותר כך נוכל לסייע להם ולנו לפתח אורך חיים בריא.