אוהבים לזניה חלבית ? נשארתם עם שאריות גבינות משבועות ? זה הזמן להכין לזניה שהילדים יזללו וגם אתם.
מתכון קל ללזניה לילדים: 80 גרם חמאה 3 כוסות חלב שתי כפות קמח לבן קופסת שימורים עגבניות חתוכות איכותיות שתים וחצי כוסות גבינת עמק מגורדת או גבינת פרמזן או מוצרלה (אפשר לשלב א הגבינות שאוהבים) חבילת דפי לזניה
הכנה ממיסים ומערבבים במחבת את החמאה עם החלב, מערבבים וממסים את כפות הקמח. מערבבים, מגבירים את האש. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. מוסיפים פנימה כוס גבינה מגורדת (פרמזן או צהובה) וקופסת עגבניות ומערבבים מוסיפים מלח ופלפל לתערובת. טועמים ומוסיפים עוד לפי הטעם.
משמנים מחבת מלבנית קטנה בשמן זית יוצקים על השטח התחתון מהרוטב עד כיסוי מלא של התבנית. מעל מניחם בעדינות דפי לזניה ומכסים עם הרוטב. שוב יוצקים מהרוטב ומכסים דפי לזניה בשכבה האחרונה משאירים רוטב שמכסה היטב את כל כלי הלזניה ומצפים בעוד שכבה של גבינה. בין השכבות מוסיפים תוספת גבינה לפי הטעם ועובי שכבת הגבינה שאוהבים. מכסים תבנית בנייר אלומניום ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות.
לרוב הלזניה יוצאת רטובה. אם המרקם רטוב מדי לטעמכם ניתן לאפות עוד ללא כיסוי נייר אלומניום עוד כ- 10-20 דקות לייבוש נוזלים. מומלץ להגיש את הלזניה לילדים עם סלט או ירקות חתוכים, גבינות וחביתה.