8.7.2013
בתקופת ההנקה עלייך להקפיד יותר על תזונה נכונה ובריאה המתאימה לתינוקך על מנת למנוע פגיעה בייצור החלב ובהרכבו.לכן בחצי השנה הראשונה להנקה עלייך להוסיף לתפריט היומי 500 קלוריות נוספות ביום ביחס להריון ממקורות מזון טובים וחיוניים כמו עוד מנת חלבון ועוד מנת שומן טובה (לא מחטיפים ומממתקים)
העשירי את התפריט גם בירקות ופירות כתומים כגון: גזר, בטטה, דלעת, ומלון שעשירים בויטמין A (שאינו נמצא בכמות מספקת בחלב אם) וכן בירקות העשירים בסידן- שעועית ירוקה, חסה, שומר, במיה, כרוב, כרובית, ברוקולי וקולרבי (בהתאם להרגשה האישית).
המשיכי בנטילת הויטמינים אותם לקחת במהלך ההריון (לדוגמת פרנטל) עד לסיום ההנקה.
אל תשתי יותר מ-2 כוסות קפה ביום, תינוקך מסלק את הקפאין בצורה איטית יותר ממבוגר ושתייה מרובה של קפה עלולה לגרום לו לאי שקט כנ"ל לגבי אלכוהול.
כל שאר המזונות- זה אישי לכל אחת ואחת. אם הינך חשה שמזון מסוים גורם אי נוחות לתינוקך הורידי אותו מהתפריט.
בנוסף חשוב מאוד להקפיד על שתייה מרובה של לפחות בין 2.5-3 ליטר ביום שכן ההנקה מבזבזת ליטר נוזלים ביממה.
אם ברצונך להשיל קילוגרמים מיותרים, ירידה בקצב מתון של חצי ק"ג בשבוע לא תפגע בחלב האם ובהנקה. רק דיאטה חריפה תפגע בייצור החלב.
ירידה מתונה במשקל בזמן ההנקה בשילוב עם פעילות גופנית מתונה (רק לאחר בדיקת הרופא שישה שבועות לאחר הלידה) בטוחה להנקה ואפשרית.
קראי עוד בנושא:
תזונת אם והרכב חלב אופטימלי
בהצלחה- ממני,
קרן גוטליב תזונאית טבעית-
מתמחה בהרזיה מאוזנת, במגוון רחב של מחלות,
בניית תוכנית אישית לתזונת ילדים, מבוגרים, ספורטאים, צמחוניים וטבעונים.
בעלת קליניקה פרטית בת"א.
נייד- 050-7656061